Ameland

Ameland heeft een prachtige natuur en cultuur en wordt dan ook niet voor niets de parel van de wadden genoemd.

Ameland heeft prachtige stranden, waar je zelfs in het hoogseizoen nog heerlijk rustig stille plekjes kunt vinden. Maar ook in andere jaargetijen is het heerlijk vertoeven. Wat denkt u van letterlijk en figuurlijk uitwaaien op het strand!! 
En ’s avonds tijdens een wandeling van geweldige zonsondergangen genieten!

De kwaliteit van het zeewater is van hoog niveau. Bij de diverse strand-opgangen kunt u ook wat voor de inwendige mens halen. Er zijn windschermen en strandstoelen te huur, voor een heerlijke dagje strand. Verder zijn er geen grote afstanden op Ameland. U hoeft niet in de file te staan als u naar het strand wil.

Wilt u actief bezig zijn dan zijn er ook genoeg mogelijkheden zoals: Wandelen, Surfen, Kite surfen, Vliegeren, Kite buggyen, Golf spelen, Midget golf spelen, Parachutespringen, Wadlopen, Fietsen, Vissen, Zeilen, Nordic walken, Zwemmen, Vliegeren, Kanovaren, Skeeleren, enz, enz, enz.

Ook zijn er rondvluchten vanaf het vliegveld te Ballum Ameland mogelijk, of kunt u een huifkartoer over het strand meemaken. De mooie rood/wit gestreepte vuurtoren kunt u beklimmen en bovenop heeft u een prachtig uitzicht over de noordzee en het eiland. Met de Robbentocht naar de zeehonden op de zandplaat. Paardrijden op het strand, wandelen in de duinen, zwemmen in de zee, vissen op het wad of gewoon lekker in de zon zitten bij een van de prachtige strandpaviljoens, het kan allemaal op Ameland.

Het is ± 45 minuten varen vanaf Holwerd (Friesland). Op Ameland is een grote verscheidenheid aan Restaurants, Cafe’s, Strandpaviljoens en Musea.

U kunt uw auto meenemen naar Ameland middels de bootdienst van Wagenborg www.wpd.nl en de VVV Ameland informeert u over alle activiteiten op Ameland.